Article image

Διαμόρφωση παιδικού δωματίου!

writer_name
LaRedoute
15/07/2021

Ανακάλυψε τώρα τα έπιπλα, τα αξεσουάρ και τους συνδυασμούς για ένα όμορφο και λειτουργικό παιδικό δωμάτιο!

Tο δωμάτιο ενός παιδιού είναι για εκείνο το προσωπικό του κρησφύγετο, η φωλιά του, μέσα στην οποία νιώθει ασφαλές και χαρούμενο. Ειδικοί, νευρολόγοι και παιδοψυχολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η διαμόρφωση του παιδικού δωματίου μπορεί να επηρεάσει, όχι μόνο την ψυχολογία ενός παιδιού αλλά και τον ύπνο, την ανάπτυξη του μυαλού, τη συγκέντρωση και τη συνολική διαμόρφωση της προσωπικότητάς του.

Κάθε  παιδικό δωμάτιο έχει τη δυνατότητα να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να αποπνέει τα πιο αισιόδοξα και χαρούμενα vibes, ό,τι δηλαδή χρειάζεται κάθε παιδί για μία όμορφη και ήρεμη καθημερινότητα. Από τα χρώματα μέχρι τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία που θα επιλέξεις, σημασία έχει πάντα η ποιότητα των υλικών και φυσικά η υψηλή αισθητική, ακόμα και στις παραμικρές λεπτομέρειες.

παιδικό δωμάτιο LaRedoute

Η LaRedoute, έχοντας πάντα ως προτεραιότητά της τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά, δίνει μεγάλη βαρύτητα στα προϊόντα που αφορούν το παιδικό δωμάτιο. Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις της διακόσμησης, δημιουργεί σκηνικά βγαλμένα από το πιο όμορφο παραμύθι και καλεί τους μικρούς φίλους να γίνουν οι πρωταγωνιστές του.

Συγκεντρώσαμε για εσένα τα πιο αγαπημένα trends της σεζόν και σας τα προτείνουμε. Γιατί το ιδανικό παιδικό δωμάτιο μπορεί να γίνει το δωμάτιο του δικού σου παιδιού!

Underwater explorers: H γοητεία του ανεξερεύνητου βυθού πάντα μάγευε και εξακολουθεί να μαγεύει τα παιδιά. Η πανίδα και η χλωρίδα της θάλασσας αποτελούν έμπνευση για τα πιο ιδιαίτερα παιδικά σεντόνια, παιδικά παπλώματα, παιδικά μαξιλάρια αλλά και διακοσμητικά στοιχεία, που μετατρέπουν το παιδικό δωμάτιο σε υποθαλάσσιο καταφύγιο.

παιδικό σεντόνι με λάστιχο LaRedoute

For the love of nature: Τα παιδιά λατρεύουν τη φύση. Δυστυχώς η ζωή στην πόλη και η καθημερινότητα τα έχουν απομακρύνει αρκετά από εκείνη. Φέτος, η δροσιά της φύσης τρυπώνει στο παιδικό δωμάτιο, μέσα από τα πιο όμορφα  patterns φρούτων, καρπών, φυτών και ζώων, δημιουργώντας μια μικρή όαση μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

κρεμάστρα γάντζος σε σχήμα ζώου από τη LaRedoute

Flower power!:Τα κορίτσια λατρεύουν τα λουλούδια και σίγουρα τα floral μοτίβα αποτελούν την πρώτη τους επιλογή σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση του προσωπικού τους χώρου. Συνδυάστε ρομαντισμό και δυναμικότητα, με λουλουδάτες επιλογές, άλλοτε σε παστέλ και άλλοτε σε πιο έντονες αποχρώσεις.

παιδική παπλωματοθήκη με λουλούδια από τη LaRedoute

Hold the bold:Τα έντονα χρώματα φτιάχνουν τη διάθεση όλων και κυρίως εκείνη των παιδιών. Πολύχρωμα γεωμετρικά μοτίβα, ουράνια τόξα και μονόκεροι, πλάθουν το πιο όμορφο και ξεχωριστό bold σύμπαν, για παιδιά που ακτινοβολούν χαρά και αισιοδοξία.

Οrganic is the key: Ξύλο, ψάθα, ρατάν (πρόκειται για φυτό που ανήκει στα φοινικοειδή) και άλλα οργανικά υλικά κυριαρχούν στις φετινές τάσεις της διακόσμησης και δε θα μπορούσαν να λείπουν από το παιδικό δωμάτιο. Ένα κομοδίνο από βιενέζικη ψάθα, μια παιδική κουνιστή πολυθρόνα ή ένα παιδικό κρεβάτι από ξύλο, λευκά είδη από οργανικό βαμβάκι και ένα χαλί από γιούτα (τροπικό φυτό), είναι μερικές μόνο από τις επιλογές, για ένα δωμάτιο που υμνεί την ομορφιά του natural μινιμαλισμού.

παιδική κουνιστή πολυθρόνα από τη LaRedoute

Τhe storage project: Όταν ένας χώρος είναι ακατάστατος έχει ως συνέπεια την έλλειψη συγκέντρωσης σε κάθε μας δραστηριότητα. Κι επειδή το παιδικό δωμάτιο μετά από πολύωρο παιχνίδι μοιάζει συνήθως με «βομβαρδισμένο» τοπίο, οι αποθηκευτικοί χώροι δεν είναι ποτέ αρκετοί! Ψάθινα και υφασμάτινα καλάθια αλλά και μπαούλα σε κάθε μέγεθος δίνουν τη μαγική λύση στο γλυκό αυτό χάος, καθώς και ξεχωριστό στιλ σε κάθε γωνιά του χώρου. Μία από τις πιο ιδιαίτερες τάσεις της σεζόν είναι τα μεταλλικά ντουλάπια, τα οποία θυμίζουν σχολικά ερμάρια και χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές βιβλιοθήκες αλλά και κομοδίνα.

μεταλλικό μπαούλο από τη LaRedoute

Wonderwall: Tα διακοσμητικά τοίχου μπορούν να μεταμορφώσουν μεμιάς ένα παιδικό δωμάτιο. Από καδράκια μέχρι και διακοσμητικά κεφάλια ζώων -μεγάλη τάση της φετινής σεζόν- οι επιλογές είναι αμέτρητες και άκρως πρωτότυπες!

διακοσμητικό κεφάλι ζώου για παιδικό δωμάτιο από τη LaRedoute

Sleep tight!: Αναμφισβήτητα ο ύπνος παίζει βασικό ρόλο στη σωματική και πνευματική ευεξία ενός παιδιού, και δεν είναι λίγες οι φορές που δυστυχώς αποτελεί ένα από τα συνήθη προβλήματα στην καθημερινότητα μιας οικογένειας. Το σωστό κρεβάτι και στρώμα μπορούν να δώσουν λύση στις αϋπνίες του μικρού σας, χαρίζοντάς του την ενέργεια που χρειάζεται για την υπόλοιπη ημέρα. Τα παιδιά λατρεύουν τα χαμηλά κρεβάτια-σπιτάκια, τα οποία ακολουθούν το σκανδιναβικό design αλλά και το μοντεσσοριανό σύστημα, για ελευθερία κινήσεων. Μία ακόμα τάση που κάνει δυναμικό comeback είναι τα σιδερένια κρεβάτια, με vintage διάθεση και old-school αισθητική.

παιδικό κρεβάτι σπιτάκι από τη LaRedoute

Lights on!: Βασικό στοιχείο ενός δωματίου είναι ο φωτισμός, ο οποίος μπορεί είτε να αναδείξει είτε να υποβαθμίσει έναν χώρο αλλά και να επηρεάσει τον τρόπο που κινούμαστε στο εσωτερικό του. Δώστε, λοιπόν, τη δέουσα προσοχή στην επιλογή των φωτιστικών πηγών του παιδικού δωματίου,  ώστε να δημιουργούν ένα περιβάλλον ξεκούραστο και ατμοσφαιρικό. Οι υφασμάτινες απλίκες είναι ένα από τα δυνατά trends, καθώς και οι μικρές φωτεινές γιρλάντες, τις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους σε στρατηγικά σημεία του δωματίου.

φωτιζόμενη γιρλάντα για παιδικό δωμάτιο από τη LaRedoute

Τime to study: Όταν φτάνει η στιγμή της μελέτης στο σπίτι και οι γονείς προσπαθούν να βάλουν τα παιδιά σε μία κατάσταση συγκέντρωσης, τα πράγματα μπορεί να γίνουν αρκετά δύσκολα. Είναι σημαντικό για κάθε παιδί να εμπνέεται από τον χώρο μελέτης του και έτσι να αποδίδει τελικά καλύτερα. Ένα ultra stylish παιδικό γραφείο με όμορφα διακοσμητικά αξεσουάρ, όπως μια μεταλλική μολυβοθήκη,  μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει στο παιδί  το έναυσμα να αγαπήσει το διάβασμα, όσο κι αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό…

παιδικό γραφείο από τη LaRedoute

Playground love: Πάνω απ ‘όλα, όμως, τα παιδιά χρειάζονται το παιχνίδι και η σημασία του για μια υγιή παιδική ηλικία είναι απλώς αδιαπραγμάτευτη. Ένα ζεστό περιβάλλον δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για δημιουργικές ασχολίες και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Στρώσε ένα χαλί από μαλλί ή βαμβάκι στα χρώματα και τα σχέδια που αγαπάει, καθώς και μαλακά στρώματα δαπέδου με πολλά μαξιλάρια, για στιγμές παιχνιδιού και χαλάρωσης.

στρογγυλό χαλί στο βελονάκι από τη LaRedoute

Το τέλειο παιδικό δωμάτιο απέχει ένα μόλις… κλικ. Βρες το εδώ!

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα